04-04-2011 12:52:37

Holland & Holland Lightweight Varenr.:H5601

Sidelås, Dominion
Kaliber: 12/70.
Choke: 1/4 & 1/2.

30" løb signeret: Holland & Holland, 98. New Bond Street, London. Blåneringen er af nyere dato. Den fremstår rigtigt fint og dækker fint over mindre mærker af tidens tand.
Ikke skæmmende mærker. Man skal se godt efter, for at få øje på dem, men de er der. Indvendigt er løbene blanke og fine.

Nydeligt skæfte, i halvblank oliefinish, med god lød og åretegning. Indlagt oval (navneplade) Skæftets er 36 cm langt og afsluttet med fin netskæring. Grebets netskæring er kunstfærdigt afsluttet med et smalt "blankt" stykke rundt om låsene.


Basculen fremstår i halvblank børstet finish, signeret Holland & Holland. Såvel låsen som basculen og den blånerede aftrækkerbøjle har udsøgte kantgraveringer i fin streg.


Den består udelukkende af et bånd, tæt lukket, med lille scroll i fin streg. Graveringen fremstår skarpt og fint overalt. Indicator med tilsvarende gravering. Toplukkenøgle og forskæftets er tilsvarende graveret.

Løbene, der er stemplet med London proofmarks, der blev anvendt mellem 1925 og 1954 må have blevet reprofed undervejs, da geværet er blevet færdigbygget i 1924 iflg. Holland & Holland.
Et særdeles attraktivt gevær med en vægt på kun 2.750 gram. Denne model er forøvrigt igen kommet på programmet hos Holland & Holland for nogle få år siden. Det var formentlig ønsket om, igen at få et gevær med rounded action, der var den drivende kraft.

Oprindelig blev modellen benævnt  No.3. Først i 1934 blev modelnavnet ændret til Dominion. Denne model blev fremstillet frem til begyndelsen af 1960´ne. Så der har været en pause på godt et halvthundrede år. For at gøre forvirringen total, blev denne model fra starten i 1880´ne benævnt No.2 hammerless. Først i l894 fik den det nye navn No.3.

Pris: 59.400,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste