13-12-2016 15:33:01

Makarov PM 9x18 Russisk udgave i pæn stand. Varenr.:P12834

Standard pistol i hele østblokke under den kolde krig. Denne udgave er produceret i det gamle sovjetunionen. Der er tale om en pistol det er kraftigt inspireret af Walther PP, dog med nogle simplificeringer/ændringer. Der er f.eks magasin udløser i bunden af grebet og sikringen, afsikrer når den trykkes ned.

Kaliberen er baseret på den Tyske 9x18 Ultra fra anden verdenskrig. Denne russiske patron er dog noget større i projektil diameter (ca. 9,22 mm i forhold til ca. 9,02).

Pæn stand og i en finish der ligger i den gode ende for et Sovjetisk produceret våben. Leveres uden tilbehør. Aftrækket er i øvrigt overraskende godt for et tjenestevåben, både i single og double action.

Kan ikke anskaffes til skytteforeninger i Danmark da den er kort til SKV godkendelse.

Makarov PM 9x18 Pris 3.480,-
Pibelængde 9,5 cm. Totallængde 16,1 cm. Vægt 726 gram.

Historik:Sovjetisk standard pistol for politi og militær i perioden 1951 til 1991. PM står for PistoletMakarov. En meget robust og egentligt vel konstrueret tjeneste pistol, designet af Nikolai Fyodorovich Makarov. Især er der lagt vægt på at pistolen skal bestå af så få dele som muligt. Slædestoppet fungerer også som udtrækker, aftrækkerbøjlen er også den lås der holder pistolen samlet og hanefjederen er samtidigt aftræksfjeder og aftrækkerfjeder. Desuden er der dele der simpelthen er sparet væk, f.eks. slagstift fjederen. Konstruktøren mente at slagstiften var så let, at der ikke var risiko for den kunne anslå en patron, selv hvis man tabte pistolen. Samtidigt med at der er masser af plads rundt om den, således at der er betragteligt minder chance for at slagstiften fryser fast.
Pistolen er temmelig stor og tung i forhold til kaliberen. hvilket naturligvis ikke er en ulempe for et tjenestevåben der skal kunne anvendes af folk med forudsætninger på varieret niveau. Den er desuden (som de fleste våben fra Rusland/Sovjet) meget robust.

Pris: 3.480,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste