21-04-2019 07:40:59

Webley CLE. .450 RF. Mekanisk meget fin. Særeles god stand. Varenr.: A1569

Webley CLE (Compound Lever Ejector) er en variation af den tidlige Webley RIC model
(ca. 1863). Den robuste og meget effektive hylster udstøder er monteret på højre side og er tilpasset så fint, at den lægger an mod hylsterkanten. Når den ikke er i brug låser udstøder armen mod et fremspring på piben.
Det var en efterligning af  Wiliam Tranters samtidige konstruktion. Tilsvarende blev også anvendt på perkussionsrevolvere.
Bemærk at knasterne er bagest på tromlen ligesom de lidt tidligere pinfire- revolvere.


Der er tale om en sjælden revolver hvor kvalitet og stand er sjælden høj. Mekanisk fungerer alt som nyt og tromlen låser ved affyring helt uden slør, både i side og længde retningen.
Dog er der en mindre skønhedsfejl i finishen bagerst på topstrappen.
Greb i et stykke og valnød i perfekt stand. Hele revolveren er brunligt patineret med gode rester af original blånering. Riflingen er med 16 kraftige gænger og minder mest om moderne artilleri.
En revolver som nok burde befinde sig på et museum.

Webley CLE .450RF Pris: 11.850,-
Pibelængde 10,4 cm. Totallængde 23,6 cm. Vægt 811 gram.

Historik: P.Webley & Sons/ Webley & Scott

Firmaets historie strækker sig næsten 200 år tilbage. Gennem 1800 tallet var der tale om to virksomheder: P.Webley & Son og W.C.Scott. I 1897 blev firmaerne sammenlagt. Hermed blev Webley & Scott et af de mest betydningsfulde huse i Englands bøssemagerhistorie.

Phillip Webley kom i lære i 1827 som låsesme. Han giftede sig senere med datteren af bøssemager William Davis. Sidstnævnte havde specialliseret sig i fremstilling af bøssemagerværktøj, kugletænger o.s.v.
P.Webley overtog senere virksomheden og udvidede sortimentet til også at omfatte færdige våben. Da hans sønner kom til, blev navnet P.Webley & Son.
Firmaet voksede hurtigt. Den ene søn tog sig af fremstillingen af de verdenskendte Webley revolvere. Den anden søn stod for fremstillingen af jagtvåben. Salget af revolvere var traditionelt gennem andre bøssemagere. Det var derfor naturligt, at jagtgeværene blev solgt på samme måde. P.Webley & Son blev med stribevis af patenter, en meget vigtig leverandør til engelske bøssemagere.
I 1893 blev der åbnet en forretning i London.

William Scott grundlagde, efter udstået læretid, eget værksted i Birmingham. I 1840 sluttede hans broder sig til firmaet, og navnet blev W&C Scott.
Virksomheden blev hurtigt kendt for at fremstille jagtvåben i en særdeles god kvalitet.
Blandt de mere end 20 patenter til forbedring af jagtvåben, var det mest betydningsfulde perfektioneringen af Westley Richards toplukke. Det blev til den konstruktion, der anvendes den dag i dag. Partnerskabet var ideelt. Den ene broder tog sig af den tekniske side af sagen, den anden stod for den mere designmæssige, f.eks den kendte “Crystal Cooking Indicator„.
I de første år efter sammenlægningen blev de gamle navne anvendt. Først i 1906 blev navnet forkortet til Webley & Scott.
Firmaet var en mastodont med en produktion på op til 2.500 håndbyggede doubletter i de bedste år. Som for alle andre faldt produktionstallet som årene gik, og under depressionen blev forretningen i London lukket.
Efter 2.verdenskrig, da forholdene var ved at blive normaliseret, introducerede Webley & Scott afløseren for model 500, nemlig den kendte model 700 serie. Der er tale om en Anson & Deeley konstruktion, der kunne leveres i tre versioner, bygget på samme grundmodel. Model 700 er standard modellen. Model 702 er lidt bedre udstyret i trækvalitet m.v. og til trods for rækkefølgen, er model 701 et topmodellen.
I 1965 blev Webley & Scott overtaget af W.W.Greener. Da Webley & Scott igen i 1979 blev solgt, blev produktionen nedlagt.
Fra 1947 til 1979 blev der fremstillet omkring 25.000 eksemplarer af model 700, alle efter de bedste engelske traditioner. Den pris, der kunne opnås for geværerne, der i det væsentligste er håndfremstillede, var ikke tilstrækkelig til at opretholde produktionen. Konkurrencen kom fra to sider. Det var i de år, hvor det blev moderne at have et over/under gevær (jægerne troede fejlagtigt, at de ville blive bedre skydende med en o/u.) Hertil kom konkurrencen fra de mange geværer der var fremstillet i de forgangne 100 år.
Fremstillingen af Webley & Scott model 700 var de engelske bøssemageres antalsmæssige sidste store krafttag. Besynderligt nok, er denne model stadig noget undervurderet, rent prismæssigt.

Pris: 11.850,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste