18-04-2020 11:16:00

Blaser R93 & R8 - teknik.


R 93 Std
R 93Standard 3 kg, totallængde 102 cm.

Forskellen på de to modeller er, at R8 har et aftageligt aftrækshus, der også
fungerer som magasin. R93 har integreret magasin der lades oppefra.

R8 er dimensioneret lidt større i bundstykke og pibedimension. Hermed udviddes kaliberudvalget til større patroner. R93 kan max håndtere .375H&H.
R8 kan klare op til .500 Jeffery. Endvidere udvides magasin kapaciteten i R8 til 4+1 i standard kalibre. (22-250 - 9,3x62)
( det har aldrig været et sikkerhedsproblem, som man kan læse på internettets fora. Indlæg skrevet en sen nattetime - nærmest henhørende under distriktspsykiatriens overdrev)

Selve lukkemekanisme og kammer bliver på R93 trykprøvet til 8.500 bar og R8 til hele 14.500 bar. Dette kan på R8 lade sig gøre da man har lavet kammerdels profilen kraftigere, men også ændrede vinklen på lukkeknasterne og dimensioneret selve bundtykke hovedet lidt større.

Derfor virker R8 lidt kraftigere og knapt så "handy" som R93. Dog er R8 stadig en dejlig "handy" riffel i forhold til mange andre rifler.

Produktionen af Blaser R93 er desværre indstillet. Der laves stadig reservedele.
Vi er vilde med Blaser R93 modellen, så vi har sørget for at have et godt udvalg på lager af Professional, Standard, Edition Black, den særlige Scandinavia, Attaché, Custom Carbon m.fl.
Vores udvalg af piber er også stort, så du fortsat kan supplere i flere kalibre, reservedele og tilbehør langt ud i fremtiden.

R 8 Standard
R8 Standard 3.3 kg, totallængde 103,5 cm

Vekselpiberne findes i mange forskellige løbsprofiler og diametre, se mere under vekselløb.
Blaser fremstiller customløb mod merpris og lang leveringstid.

Fælles for alle Blaser piber er, at de bliver præcisionstestet inden de forlader fabrikken
- kun piber med tilfredsstillende præcision når ud til forbrugerne. Vi kan bekræfte, at der er tale om piber i verdensklasse. De skyder snorlige.
Metaldelene er plasmanitrerede - der er en meget hård overflade. Det er også en overflade der giver en stor resistens mod rust. Rust vil optræde som en nuancering i overfladens farve.Blasers piber er forberedt Blasers egen saddelmontage. En god konstruktion, der sikre, at riflen rammer samme sted efter afmontering af kikkert og påsætning på ny.

Samme forhold gælder ved af og på montering af piben. Låsekonstruktionens geometri gør, ved hjælp af en indbygget beddingsklods i aluminium med indbygget styre- og rekylstop i stål, dette muligt.
Det gør at riflerne rammer samme sted efter adskillelse, men bidrager også til Blasers suverænt gode præcision.

En væsentlig årsag til Blasers præcision er, at bundstykket låser ganske vinkelret på piben.
Det kan andre konstruktioner have mere eller mindre vanskeligt ved.
Dette forhold minimerer pibesvingningerne. Når et skud affyres, vil piben bølge.
Et sjippetov vil kunne give en lignende bølge ved en rask bevægelse. Bølgen løber ud langs tovet. En pibe svinger ligedan omend i formindsket udgave. Mundingen vil bevæge sig i et ovalt O. Heraf ses, at hvis pibesvingningerne er konstante, vil man kunne skyde meget små grupper. Det kræver naturligvis en god pibe.


Ovenstående billede viser fra neden R8 og R93 bundstykkehoved.

Indkøbsliste