25-08-2022 13:50:31

Dansk Livgardesabel M1854 - "Champagne åbner"


Kopi af Dansk Livgardesabel M1854

Fransk Briquet, - som dansk livgardersabel: 1854 - sabelklinge i gammeldags original finish, incl sort læderskede med mund- og bundblik af messing.

Den originale udgave af dansk Livgardersabel M1854, oprindeligt en preussisk infanterisabel fra Slesvig-Holsten, taget som krigsbytte i 3-års-krigen.

Den originale M.1854 livgardersabel er særligt eftertragtet som "Champagne åbner", -
de 2 anførte modeller (DEN4127 og #D-2-2) kan gøre jobbet (DEN4127; er dog ikke særligt holdbar og uden historiens sabel-sus), sabelmodellen er yndet som væg-dekoration;
alene eller sammen med 8 - 15 andre, af samme slags, i en "sol".

Tekniske data (cirka):
Klinge af stål.
Total længde: 76 Cm
Klinge længde: 61 Cm
Vægt: 1180 g

Mål og vægt kan variere, - sablen er uanset om der er tale om kopier eller gamle originaler brugt som fodfolkssabel i 3 forskellige hære igennem 200 år.

Messingfæste og parérstang og håndbøjle og greb støbt i eet. Rillet greb med glat nakkestykke. Enægget sabelklinge på cirka 60 cm. Sort læderskede med messingbeslag, udvendigt mundstykke med hage og dupsko.

Denne sabel der stadigvæk er i brug ved Livarden, er oprindeligt en preussisk infanterisabel, der var i brug i den Slesvig-Holstenske hær. Taget som krigsbytte i 3-årskrigen.
Ved ombevæbningen af den danske hær 1854 blev denne sabel tildelt Livgarden.
Der kan forekomme mange variationer med hensyn til mærkning og stempling, - samt klingestørrelse på denne sabel. De sabler der ikke er i brug ved Livgarden er opmagasineret på Tøjhusmuseet.

Livgardersabel M1854 må købes uden våbentilladelse, - når den skal benyttes til Champagneåbning.  Når denne sabel bruges til dekorationsformål, hænges til pynt på væggen og samling, - kræver den en blankvåben tilladelse. Blankvåbentilladelse er gratis at ansøge, gælder i 10 år og gives til personer med ordnede forhold.

Champagne-sabling generelt:
Livgardersablen her, - har klinge af rigtigt stål med let rundet æg. Sablen ovenfor er det rigtige valg. Dekorationsmodellerne med klinge af Zamak metal er ikke særligt egnet til sabrering. Kan benyttes til Champagnesabling, - men er ikke fremstillet til formålet, - klingens metal vil få hakker (glas er hårdere end Zamak) og klingen er svagt eftergivende. Kan være fin at have til en festlig lejlighed.

Priserne efter stand, - og OK klinge, - fra 1.950,- (uden skede)

Den afbillede sabel er en nøjagtig kopi - og rigtigt vellavet. Eneste forskel er skedebeslaget
til sabeltasken,  der er udformet som en knap, ikke en stang. Med messingbeslået læderskede. kr. 2.200,-
Original livgardersabel M.1854, stemplet med afdelingsmærker kr. 12.500,-

From: 1.950,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste