29-07-2013 09:08:38

Puukko M.95 Ranger

Universal jagt- og arbejdskniv

Finsk Rangerkniv "Puukko M.95" designet af; J. P. Peltonen

Puukko M.95

Stærk, simpel, udholdelig og man får masser af kniv for forholdsvis små penge…

Puukko M.95

J. P. Peltonen´s knive er fremstillet i den lille by Fiskars, - området er kendt for sin produktion af knive og sakse. Fabrikationen går tilbage til år 1649 og de har altid lavet fine knive.

Knivens design har været i støbeskeen siden J. P. Peltonen gjorde tjeneste som FN-soldat i Bl.a Libanon og på Cypern. Knivene man havde på den tid, - var enten vældigt dyre eller alt for klodsede at have med at gøre.

Bladet laves hos Fiskars, - klingen pålægges et godt lag Teflon, - bedre og noget tykkere end på en stegepande. Teflon´en giver kniven en glat, refleksfri og beskyttende overflade.

Stålet er 0,55 Carbon og hærdet til 58 Rockwell

Håndtaget er af trykstøbt plastic, - det føles som gummi og er designet så det giver et godt greb, - vådt som tørt og med eller uden brug af handsker.
Der er hul igennem skæftet til en fangsnor.

Puukko M.95

En kraftig sag, - måler en bid over 5 mm!

J. P. Peltonen, - fremstiller selv den sorte læderskede af kraftig 3 mm tyk rårandslæder, - nittet i syningernes ender.

Et smart låsesystem, - sammensat af 2 låseskiver gør at kniven kan trækkes helt lydløst, - låsesystemet er så effektivt at man kan bære kniven omvendt med skæftet ned af, - hvis man ønsker det.

Bæltestroppen er løs, - 25 Cm lang, - så den kan tilpasses individuelt med velcrojustering. Der er påsat en lille metalbrik, - så man kan forsyne kniven med gravering af navn o.lign. - oplagt hvis man vil give kniven som gave.

Puukko M.95

Peltonen's philosofi med denne kniv er hentet i USA: "Keep it simple, stupid!"
Dette dækker meget godt den jævne finnes livssyn, - hvis kniven absolut skal være fuld af dekorationer og underlige funktioner, - så kan man købe en kniv fra middelhavsområdet.

Hvis man vil have en kniv der virker, - har de rigtige mål uden at være akavet, - så er den lige her!

Puukko M.95

Håndsmedet og overdimensioneret til proffesionelt brug:

Pris: 1.295,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste