22-12-2014 17:38:11

Zeiss 30x60 B


I årene mellem 1984 og 2000 producerede Zeiss dette 30x60B spejlscope, som på grund af den ekstremt høje forstørrelse og det utroligt skarpe billede er særdeles velegnet til f.eks. at kigge stjerner m.m.
Det er muligt at indstille skarphed og forstørrelse manuelt ved at dreje på ringen foran øjet. De forskellige indstillingsmuligheder er forsynet med små metalknapper, som gør det muligt at indstille synet i mørke.
På undersiden sidder en montering til et stativ. Denne montage bruges også til at fastgøre et lille plastichus hvori motorfokuseringen sidder.
Motoren drives af fire 1,5V AA batterier. Zoomen styres via to knapper på siden af motorhuset. På ydersiden af motorhuset sidder en lille grøn lampe, som indikere batteriniveau. Scopet, som er udført i sort gummi vejer 952g og motoren vejer 367g.
Samlet vægt 1319g. Scopet måler 22-24 cm. alt efter hvilken position det er i.
Motorhuset måler 10,5x14,5 cm. Scopet er opbyttet af en hovedlinse på 74 mm. Objektivlinsen måler 79 mm. Fokusringen måler 65 mm. og øjestykke måler 42 mm.
På billedet oven for ses undersiden af motorhuset. Låget til batterierne sidder ovenover den montering, som holder huset på plads og hvor i man kan fastspænde et stativ. Et stativ er uundværligt når man skal holde scopet stille pga. den høje forstørrelse.
Her ses den montage, som holder motorhuset på plads. Som beskrevet oven for er der lavet gevind til at montere stativ.
Det er muligt at indstille fokus manuelt når motorhuset er afmonteret. Zoomstørrelserne er angivet med hvid skrift og hvide streger. Ovenover talangivelserne sidder små metalknopper, som gør det muligt at indstille skarpheden i mørke. (undskyld vi ikke har støvet af!!)
Øjelinsen måler 42 mm. og fokusringen måler 65 mm.
"Motorantrieb 52 69 00 Made In West Germany". I nederste venstre hjørne af motorhuset ses det lille tandhjul, som styre motorfokuseringen.
Her ses de to knapper, som bruges til at styre motorfokuseringen. Scopets længde forøges med 2 cm. når fokus er kørt ud i yderste position.

Pris: 11.900,-
Tilføj til indkøbsliste mail@huntershouse.dk

Indkøbsliste